Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Ванилов пудинг с тапиока

Ванилов пудинг с тапиока

Ванилов пудинг с тапиока2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Бърз десерт от ванилов пудинг, приготвен с тапиока - препоръчваме го"

Необходими Продукти

  • сметана - 100 мл течна
  • прясно мляко - 400 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • нишесте от тапиока - 100 г
  • рикота - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме млякото и сметаната в тенджера, кипваме за 1-2 минути и отместваме.

Добавяме ванилията, нишестето от тапиока и рикотата и разбъркваме.

Отделно разбиваме захарта и жълтъците.

Добавяме ги в горната смес, разбъркваме и изсипваме в малка форма за печене.

Печем пудинга на водна баня на 180 градуса 40 минути.

Оставяме ваниловия пудинг с тапиока да изстине и го прибираме в хладилника за 3-4 часа преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: