Начин на приготвяне
В два отделни съда сложете леко подсолена вода да заври.
В единия съд сварете картофите, а в другия пилешкото филе. Щом са готови и сварени ги извадете да се охладят.
Месото нарежете на малки парчета. Картофите обелете и намачкайте с вилица. Към тях добавете настърганите кашкавал и пилешкото месо. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Прибавете също яйцата, брашното и нарязания на ситно магданоз. Размесете сместа. Трябва всички продукти да се смесят добре. Приберете в хладилника за час.
С леко навлажнени ръце оформете крокетите.
Загрейте тиган с олио за пържене.
Оформените крокети оваляйте първо в разбитите яйца, а после внимателно сложете в тигана с мазнина.
Изпържете крокетите с пилешко месо и картофи до златисто от всички страни.