Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо с картофи и сирена

Пилешко месо с картофи и сирена

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
463313611
Пилешко месо с картофи и сирена
Снимка: Елица
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не ви трябва повод, за да сготвите вкусно пилешко месо с картофи и сирена, трябват ви приятели, с които да го споделите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1 кг от бут
  • картофи - 5 бр.
  • гъби - 200 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • топено сирене - 1 опаковка
  • крема сирене - 1 опаковка
  • моцарела - 1 опаковка
  • магданоз - 2 щипки
  • кашкавал - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на кубчета, овалва се в подправките, слагат се в тава и се заливат с бялото вино. Печем в загрята фурна на 200 градуса до почервеняване.

През това време сваряваме картофите. Правим сос, като задушаваме гъбите в кравето масло до омекване, поръсваме с брашното и добавяме млякото.

След това добавяме и крема сиренето и топеното сирене. Бъркаме до получаване на еднородна смес.

Щом месото е готово, нарязваме на шайби оварените картофи върху месото, нарязваме и моцарелата, и магданоза.

Слагаме отново във фурната за 5 минути, след това заливаме с готовия сос и поръсваме с кашкавал.

Печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: