Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от тиквички и пилешко

Мусака от тиквички и пилешко

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Мусака от тиквички и пилешко
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
21/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Чудна мусака от тиквички, в която сме добавили и пилешко месо, ей така, за разкош - и се получи"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 комплект
  • тиквички - 2 бр. средни по големина
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 50 г
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • кимион - щипка
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол
  • зехтин
  • за заливката
  • кисело мляко - 400 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пармезан - 30 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на много малки късчета. В тиган загрейте кафяна чашка зехтин и сложете пилешките късчета.

Добавете ситно нарязана глава лук. Запържете за 5 мин. и полейте с 2 с.л. бяло вино. След минутка, като се изпари алкохолът, добавете един нарязан на малки парченца домат, ориза.

Овкусете с щипка черен пипер, щипка кимион и щедра щипка нарязан магданоз. Налейте чашка топла вода. Гответе около 10 мин. след което прехвърлете сместа в тавичка.

Добавете нарязаните и леко осолени тиквички. Разбъркайте продуктите за мусаката с тиквички, долейте до ръба им топла вода. Изпечете любимата мусака, докато остане на мазнина.

Пригответе заливката за мусаката. Разбийте два жълтъка в киселото мляко и залейте ястието.

Поръсете с настърган пармезан (или кашкавал, ако имате) и допечете до приятен загар. Поднесете мусаката от тиквички и пилешко с лъжица кисело мляко.

Много вкусно ястие, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венета Кунова
Венета Кунова
Децата я харесаха, дори повече от традиционната мусака!
06.02.2023 19:02