Начин на приготвяне
Пилешкото месо се реже на порции, зеленчуците се почистват и нарязват на парчета.
В загрято олио се запържва пилешкото месо да побелее.
Добавя се ситно нарязан пресен лук, картофи, тиквички и нарязани или цели скилидки чесън.
Задушваме за кратко, прибавя се настърган домат и 1 чаена лъжица червен пипер.
Налива се вода да покрие продуктите и слагаме домашно бульонче да подсили вкуса.
Готвим на умерен огън до готовност на продуктите и да остане с малко сос.
Ако ви се вижда рядко, може да сгъстите с лъжица брашно, разбита на кашичка с малко вода.
Сипва се кашичката и оставяме да клокне, готово е.
Сервираме порция пилешко месо със зеленчуци.
Вкусно и лятно с пресни зеленчуци!