Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с пресни картофи и тиквички

Пилешко с пресни картофи и тиквички

Пилешко с пресни картофи и тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 от цяло пиле
  • пресни картофи 3 - 4 големи
  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • домашен бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • домати - 1 бр.
  • мащерка
  • риган
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се реже на порции, зеленчуците се почистват и нарязват на парчета.

В загрято олио се запържва пилешкото месо да побелее.

Добавя се ситно нарязан пресен лук, картофи, тиквички и нарязани или цели скилидки чесън.

Задушваме за кратко, прибавя се настърган домат и 1 чаена лъжица червен пипер.

Налива се вода да покрие продуктите и слагаме домашно бульонче да подсили вкуса.

Готвим на умерен огън до готовност на продуктите и да остане с малко сос.

Ако ви се вижда рядко, може да сгъстите с лъжица брашно, разбита на кашичка с малко вода.

Сипва се кашичката и оставяме да клокне, готово е.

Сервираме порция пилешко месо със зеленчуци.

Вкусно и лятно с пресни зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: