Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с градински чай и бира

Пуешки бутчета с градински чай и бира

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки бутчета с градински чай и бира3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Тайната на всяко вкусно ястие е в подправките, а пуешките бутчета, приготвени по тази рецепта, са просто уникални"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 1 кг
  • бира - 150 мл
  • градински чай - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • зехтин - 100 мл Pomace
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
  • бульон - 3 ч.ч. от варени пуешки бутчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Слагат се в тенджера със студена вода и се прибавя дафиновият лист.

Вари се 60 мин на слаб огън, като периодично се отпенва.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на дребно.

Слагат се в тава с капак.

Отгоре се слагат отцедените и сварени бутчета.

Зехтинът се разбърква с градинския чай и чубрица.

Ястието се посолява.

Залива се със сместа от зехтин, градински чай и чубрица.

Полива се с бирата и бульона.

Пече се под капак 60 мин на 180 градуса.

Рецептата за пуешки бутчета с градински чай и бира е подходяща за хранене за кръвна група B.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесно за приготвяне, чудесно на вкус!
27.12.2020 21:25