Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко печено с градински чай

Агнешко печено с градински чай

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко печено с градински чай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1/2 агнешки врат
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • мазнина - олио - 50 мл + 20 мл зехтин
  • галета - 50 г
  • сирене - 10 г настърган пармезан
  • салвия - 40 г пресни листа от градински чай
  • горчица - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. балсамов или винен
  • сол - на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на висока степен. Загрейте олиото в по-голям съд на котлона и сложете агнешкия врат, предварително посолен и поръсен с черен пипер, да се запържи равномерно от всички страни.

Готовото агнешко се премества в тава върху решетка. От зехтина, галетата, пармезана, накълцаната ситно салвия, горчицата, сол на вкус и стрития кимион забъркайте гъста паста и омажете месото обилно с нея. Завийте го с алуминиево фолио и сложете да се пече за 20 минути или докато е готово.

Извадете и оставете тавата с фолиото да престои 5-10 минути, без да отваряте. Поднесете нарязано на парчета и леко напръскано с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: