Начин на приготвяне
Поставете пакета с морски дарове от фризера в хладилника или го оставете в купа на масата, размразете морския коктейл.
Сварете мидите, потопете ги във вряща подсолена вода. Гответе за кратко, за да не стане месото жилаво. Три минути са достатъчни, след което прецедете в гевгир.
Задушете шалота и нарязания ситно чесън в зехтин на слаб огън до полупрозрачност. Ако искате, можете да добавите няколко небелени скариди към към лука и чесъна. Задушаването на скаридите, както са необелени, придава по-интензивен вкус на соса.
Когато лукът е полупрозрачен, добавете морските дарове, които сте избрали, и обелените скаридите, задушете за няколко минути от двете страни, докато се зачервят и почти се сварят.
Добавете естрагона и запържете за няколко секунди.
Сега деглазирайте с бялото вино или вермут. Оставете го да намалее леко и добавете сметаната. Загрейте соса и разбъркайте доматеното пюре. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Нека така овкусеният сос кипне малко.
Накрая, разбира се, отстранете черупките от скариди от соса.
В същото време пригответе талиателите според инструкциите на опаковката.
Сега пастата може да се сервира със соса. Добавете малко естрагон за декорацията и можете да сервирате.
Добавете други зеленини, ако желаете - магданоз, босилек, целина, и малко смлян чесън и ястието е перфектно.
Добър апетит с тези вкусни талиатели с морски дарове и сметана!