Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани с кисело мляко ребра на скара

Мариновани с кисело мляко ребра на скара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Мариновани с кисело мляко ребра на скара
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
17/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Каквито и екзотични подправки да ви предлагат, не забравяйте, че най-хубавата марината за месо си остава киселото мляко"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 600 г
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • лютеница - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя маринатата, като се счукват скилидките чесън с малко сол.

Прибавят се зехтинът, киселото мляко, лютеницата, черният пипер и джодженът.

Всичко се обърква до еднородна смес.

Ребрата се поръсват със сол и се овалват в маринатата.

Оставят се така да престоят на хладно поне за 3 часа.

Скарата се загрява, намазнява се с помощта на парче сланина, след което върху нея се нареждат овкусените ребра.

Пекат се от двете страни до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: