Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди по варненски

Пилешки гърди по варненски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Пилешки гърди по варненски1 / 2
24/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • лук - 250 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 50 мг
  • олио - 50 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • гъби - 150 г бланширани
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и след това подсушете пилешките гърди. Нарежете ги на няколко по-едри парчета и ги запържете в силно сгорещеното масло и олио. Когато месото се запечата от всички страни добавете малко вода и задушете да 10-ина минути.

Когато задушените гърди останат само на мазнина нарежете на лука на филийки и го добавете към тях. Сложете и пресования чесън, залейте с бялото вино и оставете ястието да се задушава 20 минути на тих огън.

Прехвърлете всичко в йенска тенджера. Поръсете със ситно нарязани копър и магданоз, поръсете със сол и черен пипер и залейте с предварително разбитите яйца. Запечете гърдите за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Недоумение
Недоумение
Така и не разбрах , каква роля играят гъбите......?
17.01.2015 13:13