Начин на приготвяне
Почистете рибата от вътрешностите и главите. Измийте я и я подсушете. Посолете.
Смесете брашното с червения пипер в купа.
Загрейте тавата /дъното ѝ трябва да бъде абсолютно сухо/, поръсете със зехтин.
Оваляйте всяка рибка в сухата смес и я подредете в тавата, без да я застъпвате.
Изпечете в загрята фурна на 200°C до приятен златист загар.
Поднесете с картофки, лимон и студена бира.
Уникална е, изключително лесна и здравословна!
Коментари
Не смятам, че дафинов лист, черен пипер и бахар са типичните варненски подправки.
И до кога АНОНИМНИТЕ потребители ще правят коментари на рецептите и ще дават оценки?
И във Варна тази рецепта с червен пипер не е популярна.
Но пък може и да е вкусна, по скоро ми прилича на Бургаска, и там на трицоната казват цаца. Зет ми е бургазлииче, и нали съм тъща, живеем в луда къща :-)