Начин на приготвяне
Преди да започнете да обработвате пилешкото месо, трябва да приготвите маринатата. Обелете морковите и лука и ги нарежете на кръгчетата.
Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща вода и ги извадете. Залейте ги с оцета, прибавете дафиновите листа, сол и синапено семе на вкус и оставете всичко да се охлади.
Залейте месото с маринатата. Сложете ги в хладилник за 2 дни, като ги обръщате веднъж дневно. След това извадете гърдите от маринатата, а тя се прецежда.
Нарежете сланината на тънки ивички и шпиковайте гърдите. Сложете ги йенска тавичка и ги залейте с маста. Печете в умерена фурна около 50-60 минути. Ако е необходимо, долейте малко вода.
След това зеленчуците, които са били в маринатата, се слагат при гърдите и се заливат с част от нея. Захлупете с капак и оставете на слаб огън във фурната, докато месото стане съвсем готово. Извадете месото.
Към останалия сос прибавете брашното, запържете леко, долейте малко от студената марината и оставете на огъня около 5 минути. В друг съд карамелизирайте захарта, долейте малко вода и прибавете към първия сос.
Подправете с горчица и оцет на вкус и накрая добавете сметаната. Нарежете гърдите на парченца с дебелина около 1 см и ги залейте със соса.