Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди по ловджийски

Пилешки гърди по ловджийски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пилешки гърди по ловджийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5
"Тайната на вкусните пилешки гърди по ловджийски е в маринатата - разкошна е"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • сметана - 150 мл
  • сланина - 50 г пушена
  • мас - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • горчица
  • оцет
  • За маринатата
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • моркови - 100 г
  • ряпа - 100 г
  • лук - 1 малка глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • синап
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете да обработвате пилешкото месо, трябва да приготвите маринатата. Обелете морковите и лука и ги нарежете на кръгчетата.

Бланширайте ги за 2-3 минути във вряща вода и ги извадете. Залейте ги с оцета, прибавете дафиновите листа, сол и синапено семе на вкус и оставете всичко да се охлади.

Залейте месото с маринатата. Сложете ги в хладилник за 2 дни, като ги обръщате веднъж дневно. След това извадете гърдите от маринатата, а тя се прецежда.

Нарежете сланината на тънки ивички и шпиковайте гърдите. Сложете ги йенска тавичка и ги залейте с маста. Печете в умерена фурна около 50-60 минути. Ако е необходимо, долейте малко вода.

След това зеленчуците, които са били в маринатата, се слагат при гърдите и се заливат с част от нея. Захлупете с капак и оставете на слаб огън във фурната, докато месото стане съвсем готово. Извадете месото.

Към останалия сос прибавете брашното, запържете леко, долейте малко от студената марината и оставете на огъня около 5 минути. В друг съд карамелизирайте захарта, долейте малко вода и прибавете към първия сос.

Подправете с горчица и оцет на вкус и накрая добавете сметаната. Нарежете гърдите на парченца с дебелина около 1 см и ги залейте със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: