Начин на приготвяне
Ориз по китайски върху омлет - за вкусна вечеря или обяд.
Кипваме водата в тенджера. Сваряваме ориза до готовност в нея, изваждаме пакетчетата, отцеждаме ги и изсипваме ориза в купа.
Нарязваме пилешкото филе на много тънки ивички. Загряваме 2 ч.л. от олиото в тиган с незалепващо покритие и запържваме пилешкото за 5-6 минути на висока температура. След това добавяме в тигана отцедените кълнове и продължаваме да пържим още 3-4 минути.
Добавяме отцедените грах, царевица и бейби моркови. Продължаваме готвенето още 2-3 минути, добавяме соевия сос, а след това и ориза. Бъркаме и продължаваме да пържим още 1-2 минути. Отместваме от котлона ориза със зеленчуци.
Загряваме фурната на 250 градуса. Разбиваме яйцата в купа и ги разделяме в две намазани с олио тефлонови кръгли тавички. Печем двата омлета на фурна до готовност, като не се налага да ги обръщаме.
Изваждаме внимателно двата омлета в две чинии. Отгоре върху всеки омлет сипваме щедро количество ориз с пилешко и веднага сервираме китайското ястие.