Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Моят сполучлив ориз по китайски

Моят сполучлив ориз по китайски

ГеновеваГеновева
Готвач
1389881k8652
Моят сполучлив ориз по китайски
Снимка: Геновева
1 / 5
09/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето как да си приготвите невероятен ориз по китайски сами у дома"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • царевица - 1/2 консерва
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава
  • кълнове - 50 г
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - светъл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. Слага се в дълбока тенджера и се налива вода да се покрие оризът. Посолява се и се оставя да се свари оризът.

След като е сварен се измива хубаво със студена вода. Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват. В тиган уок се налива олио и се сгорещява.

Добавят се двата вида лук, морковите, двата вида чушка и гъбите. Запържват се за около 2-3 минути и след това към тях се добавя царевицата и оризът.

Слага се соев сос - количеството е по желание според вашите предпочитания, аз лично слагам поне 30-40 мл. светъл соев сос. Разбърква се добре и се оставя за още 2-3 минути на котлона като се разбърква периодично.

Накрая овкусяваме ориза на тиган със сол и черен пипер и сервираме. Да ви е сладко!

Това беше Моят сполучлив ориз по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Да, за веганите е идеално!
18.03.2020 21:06
1
Miss Tasty
Miss Tasty
много добре, че е веган - става за постите
18.03.2020 15:15
2
Геновева
Геновева
Прибавят се заедно с другите зеленчуци, мой пропуск... Извинявам се!
16.03.2020 18:22
Radka Baleva
Radka Baleva
Не видях кога се поставят кълновете
21.02.2020 11:33
1
Геновева
Геновева
И у дома този ориз е на почит и се получава чудесен, да ви е сладко!
16.02.2020 16:21
1
Иивинка
Иивинка
Обожавам китайски ориз със зеленчуци, ще си го приготвяме вече в къщи. Благодаря за страхотната рецепта.
09.02.2020 20:48
2