Начин на приготвяне
Яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавя се зехтина и се разбърква много добре.
В брашното се прибавя солта и захарта.
Разбърква се много добре.
Изварата се разбърква с вилица до получаване на кремообразна смес.
Прибавя се яйцата.
Разбърква се много добре.
Оризовото брашно се прибавя последователно при бъркане, за да се абсорбира добре и да не се получат бучки в сместа.
Разбърква се до получаване на гладка смес.
Сместа се изсипва в силиконови форми за мъфини.
Пекат се оризовите мъфини в тава с дупки 40 мин. на 160 градуса.
Когато се изпекат, се изваждат от формите, за да не се овлажняват.
Оризови мъфини с извара, подходящи за лека следобедна закуска.