Начин на приготвяне
Мазнината се загрява и се запържва почистеният и измит ориз до прозрачност.
Залива се с две чаши гореща вода и се задушава, докато поеме течността до готовност. Оставя се да изстине.
Маслото се разтапя и се разбива с жълтъците. Отделно белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и капка лимонов сок.
Беконът се нарязва на ситно и се прибавя към жълтъците, посипва се с магданоза. Двете смеси се прехвърлят на едно и се добавят доматеното пюре и подправките.
Разбъркват се внимателно с ориза. В леко намазнени форми за мъфини се слага от овкусения ориз.
Апетитните оризови мъфини се пекат в загрята фурна около 15 минути.
При поднасяне оризовите мъфини с бекон се поръсват с настърган на ситно кашкавал.
Сервираме готовите мъфини, украсени по желание, с щипка любов!
Коментари