Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Оризови топчета с извара

Оризови топчета с извара

Оризови топчета с извара
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Ще ги погледнете, ще помислите, че са кюфтета и ... ще сгрешите, много по-вкусни са"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • извара - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр. пресен
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр. за паниране
  • галета - за паниране
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме ориза в 3 чаени чаши посолена вода. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.

Към охладения ориз прибавяме едно яйце, изварата, жълтъка , черния пипер.

Омесваме добре сместа и правим малки топчета. Овалваме ги в галета и разбито яйце и изпържваме в силно сгорещено олио. Поднасяме ги за предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: