Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Най-лесният ябълков сладкиш

Най-лесният ябълков сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Най-лесният ябълков сладкиш
Снимка: Мария Симова
1 / 3
27/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Викайте децата да ви помогнат да приготвите най-лесния ябълков сладкиш - двойно забавление и двойна наслада"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 0, 5 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • ябълки - 3 бр. големи
  • овесени ядки - 1 ч.ч. със стафиди
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесният ябълков сладкиш, който ще стане любим на цялото ви семейство!

В купа смесете много добре разбитите яйца, захарта, ванилиите и олиото. Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде, прибавете ги към яйчената смес и добавете микса от овесени ядки и стафиди.

Отделно пресейте брашното и добавете бакпулвера, прибавете ги към сместа и разбъркайте, оставете сместа да престои, докато нагрее фурната. Включете фурната на 180 градуса. Сипете сместа в тава с диаметър 22 см, постлана с хартия за печене и намазана с малко олио.

Поставете тавата в нагрятата фурна и печете до готовност (суха клечка) за около 50 минути. След като извадите кейка от тавата, поръсете с пудра захар, по желание. Мек, сочен и невероятно вкусен ябълков сладкиш!

Можете да замените ванилията с 2 ч.л. канела, става още по-ароматен сладкиш с овесени ядки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: