Хек в здравословна панировка

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
232
903
690
270
3
27/09/2020
"Риба трябва да се хапва няколко пъти седмично, а ако е хек в здравословна панировка, не виждаме причина да изменяме на рецептата"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • хек - 3 бр. филета
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно от лимец - 3 с.л.
  • брашно от ориз - 3 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества
Панирана Риба

Начин на приготвяне

Рибата хек се оставя да се размрази на стайна температура до полуразмразено състояние.

Измива се и се поставя върху домакинска хартия, за да се отцеди от водата.

Царевично брашно, брашно от лимец и оризовото брашно се разбъркват много добре.

Прибавя се сол и кимион.

Разбърква се до пълното смесване на кимиона с брашната.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Изсипват се в съд с равно дъно или малка тава.

Зехтинът се загрява на средна температура.

Филетата от хек се потапят в яйцата, след което се овалват от всички страни със сухата панировка.

Пържат се в зехтина, като се обръщат от всички страни два пъти, за да не остане сурова рибата.

След като се извадят от мазнината, се слагат върху домакинска хартия, за да се отцеди зехтина от панираната риба.

Хек в здравословна панировка сервираме за вечеря или обяд.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар