Супа от тиквички и карфиол

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
291
2k
1k
449
3
30/09/2020
"Супа от тиквички и карфиол, която си хапваме с филийки, не с крутони, понеже е толкова вкусна, че трябва да топнем залъче в нея"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо876
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си зеленчуците за супата от тиквички.

Тиквичките измийте и нарежете на едри парчета.

Картфиола огледайте и ако има черни участъци, ги отрежет. Измийте го и също нарежете на парчета.

Лука и моркова обелете, измийте и както останалите зеленчуци, направете на парчета.

Загрейте около половин литър вода и сложете подготвените зеленчуци (заедно с обелените скилидки чесън) да се варят. Оставете ги около половин час.

След което подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете две супени лъжици масло. Оставете супата да ври още минута-две и отделете от котлона.

Нарежете копъра и до добавете в тенджера.

Пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

Ако искате да зарадвате своето семейство, вместо с крутони може да понесете супата от тиквички и карфиол.

Двустранна резачка за зеленчуци на лентички-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двустранна резачка за зеленчуци на лентички
9.99 лв.
7.69 лв.
Виж ››

Резачка за зеленчуци с възможност за 2 вида спираловидно рязане - тънки или по-дебели лентички. За спиращи дъха зеленчукови декорации и презентации на приготвените ястия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар