Супа с карфиол и картофи

Супа с карфиол и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Представяме ви една невероятна зеленчукова супа с карфиол, картофи, джинджифил и други зеленчуци, която освен, че е много вкусна е и много полезна"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • джинджифил - пресен
  • лют пипер - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме 1 литър и половина вода с нарязаните и почистени зеленчуци (карфиолът се разделя на розички).

Прибавя се олиото, настърганият домат и варим, докато омекнат зеленчуците. Овкусяваме със сол, черен пипер, скилидки чесън, щипка лют пипер, кръгчета корен джинджифил, риган и магданоз.

Щом се сварят зеленчуците, супата се застройва с разбит жълтък и киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: