Супа от карфиол и батат

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Супа от карфиол и батат
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесна супичка от карфиол и батат - една по-лека вечеря за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • карфиол - 200 г
  • батати - 1 среден
  • сметана - 50 мл за готвене
  • масло - 10 г
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • бял пипер
  • чесън - на прах
  • целина
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме карфиола и обеления батат на дребни парчета. Поставяме ги в тенджера, пълна с 500 милилитра вода, добавяме сол и зехтин.

Така ври около 20 минути. След което добавяме разтвореното в 200 милилитра вода кубче зеленчуков бульон и подправките.

В отделен съд загряваме сметаната, заедно с маслото и царевичното брашно, които след това изсипваме в тенджерата. По желание пасираме супата с карфиол. Да ви е сладко!

Може да сервираме нарязана чеснова франзела към Супата от карфиол и батат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: