Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от тиквички»Супа от тиквички и карфиол

Супа от тиквички и карфиол

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Супа от тиквички и карфиол
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Супа от тиквички и карфиол, която си хапваме с филийки, не с крутони, понеже е толкова вкусна, че трябва да топнем залъче в нея"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • карфиол - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си зеленчуците за супата от тиквички.

Тиквичките измийте и нарежете на едри парчета.

Картфиола огледайте и ако има черни участъци, ги отрежет. Измийте го и също нарежете на парчета.

Лука и моркова обелете, измийте и както останалите зеленчуци, направете на парчета.

Загрейте около половин литър вода и сложете подготвените зеленчуци (заедно с обелените скилидки чесън) да се варят. Оставете ги около половин час.

След което подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете две супени лъжици масло. Оставете супата да ври още минута-две и отделете от котлона.

Нарежете копъра и до добавете в тенджера.

Пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

Ако искате да зарадвате своето семейство, вместо с крутони може да понесете супата от тиквички и карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: