Начин на приготвяне
Подгответе си зеленчуците за супата от тиквички.
Тиквичките измийте и нарежете на едри парчета.
Картфиола огледайте и ако има черни участъци, ги отрежет. Измийте го и също нарежете на парчета.
Лука и моркова обелете, измийте и както останалите зеленчуци, направете на парчета.
Загрейте около половин литър вода и сложете подготвените зеленчуци (заедно с обелените скилидки чесън) да се варят. Оставете ги около половин час.
След което подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете две супени лъжици масло. Оставете супата да ври още минута-две и отделете от котлона.
Нарежете копъра и до добавете в тенджера.
Пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес.
Ако искате да зарадвате своето семейство, вместо с крутони може да понесете супата от тиквички и карфиол.