Маринован лук с прясна мащерка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
432
3k
996
1k
28/09/2020
"Всяко ястие е много по-апетитно с него, така че ви даваме рецепта за маринования лук на драго сърце"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • жълт лук - 2 глави
  • червен лук - 2 глави
  • бял лук - 1 глава, голяма
  • мащерка - 5 - 6 стръка
  • черен пипер
  • бахар - 3 зрънца
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • оцет - 300 мл
  • вода - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дадените количества излизат 3 бурканчета като на снимката.

Нарязвате лука на едри парчета, в случая моят е на четвъртини. Слагате малко в гевгир и пускате вряла вода върху него. По този начин изчезва натрапчивата миризма.

Държите под горещата течаща вода не повече от 1-2 мин. После го редите в буркани, като слагате и стрък мащерка.

Правите си маринатата, оставяте да поври малко и заливате бурканите.

Марината може да я промените според вкуса си.

Ако затворите бурканите сутринта и ги обръщате през 1 час, вечерта маринованият лук е готов за консумация.

Източник: Tina Malcheva - Българските ястия и рецепти

Маринованият лук с прясна мащерка е готов.

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар