Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на пържоли и леко се начуква с чук за месо. В дълбок съд с незалепващо покритие се загрява олиото и се запържват от двете страни за около 10 минути, като се посоляват на вкус.
След това се изваждат и в същата мазнина се добавя и маслото, когато се загрее, се слагат нарязаният лук и тиквички на тънки филийки.
Слагат се розмаринът и смачканият чесън, както е с люспата, натиска се с ножа върху дъската.
Задушават се под капак около 10 минути, докато омекнат. Пържолите се добавят към зеленчуците и се разбъркват.
Прибавя се смес от разбитите прясно мляко, жълтък, брашното, нишестето, куркумата, черен пипер, сол, риган. Разбърква се до получаване на гладък сос, трябва леко да се сгъсти.
Също се прибавят топените сиренца на парченца да се разтопят. При сервиране сочните пилешки пържоли в лучено-сметанов сос се поръсват с нарязан магданоз.