Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Сочни пилешки пържоли в лучено-сметанов сос

Сочни пилешки пържоли в лучено-сметанов сос

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Сочни пилешки пържоли в лучено-сметанов сос
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Сочни пържолки, които можем да хапнем и за обяд, и за вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - около 600 г
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • куркума - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • розмарин - 1 малко стръкче
  • жълтъци 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • топено сирене - 2 бр., триъгълни 
  • чесън - 2 скилидки 
  • магданоз - за поръсване 
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на пържоли и леко се начуква с чук за месо. В дълбок съд с незалепващо покритие се загрява олиото и се запържват от двете страни за около 10 минути, като се посоляват на вкус.

След това се изваждат и в същата мазнина се добавя и маслото, когато се загрее, се слагат нарязаният лук и тиквички на тънки филийки.

Слагат се розмаринът и смачканият чесън, както е с люспата, натиска се с ножа върху дъската.

Задушават се под капак около 10 минути, докато омекнат. Пържолите се добавят към зеленчуците и се разбъркват.

Прибавя се смес от разбитите прясно мляко, жълтък, брашното, нишестето, куркумата, черен пипер, сол, риган. Разбърква се до получаване на гладък сос, трябва леко да се сгъсти.

Също се прибавят топените сиренца на парченца да се разтопят. При сервиране сочните пилешки пържоли в лучено-сметанов сос се поръсват с нарязан магданоз. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: