Традиционни постни пълнени чушки

МарияМарияНовак7239
24/09/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 730
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 10 - 12 зелени/червени
  • ориз - 1. 5 ч.ч.
  • моркови - 2 бр. средни
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 - 3 бр. или доматено пюре
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и се засушават в дълбок тиган или тенджера с приблизително 1 кафена чаша олио за около 10 мин. След това се добавя измитият ориз и се задушава за още 10 минути.

Добавят се магданозът и другите подправки, след което и настърганите домати (доматеното пюре). Оставя се на котлона, докато набъбне леко оризът и поеме доматения сок.

След това почистените чушки се пълнят с плънката и се нареждат се в намазнена тава. Може отворът да се поръси с малко брашно, ако пълнежът е станал по-рядък. Долива се вода в тавата, колкото да покрие 1/3 от чушките.

Пълнените чушки се пекат открити във фурна на 200 градуса, като по някое време е добре са се обърнат, за да се запекат и от двете страни.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар