Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Обикновен немски сладкиш с вишни

Обикновен немски сладкиш с вишни

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Обикновен немски сладкиш с вишни
Снимка: Ivelina
1 / 2
30/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Лекият кисело-сладък вкус от този немски сладкиш е просто съвършен, ако обичате десерти с по-голяма сладост, просто добавете повече подсладител"

Необходими Продукти

  • мляко - 250 мл
  • масло - 80 или 90 г + за тавата
  • брашно - 500 г и брашно за работа
  • захар - 60 г
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • За заливка
  • ванилов пудинг - 2 бр. (за 500 мл течност всеки)
  • захар - 70 г
  • мляко - 800 мл
  • вишни - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте млякото с масло в тенджера. Поставете брашното със захарта и раздробена мая в купа, разбъркайте всичко заедно. Добавете хладка смес от млякото с масло.

Използвайте куката за тесто на ръчния миксер, за да обработите всичко в гладко тесто за 5 минути. Покрийте и оставете тестото да почине за около 30 минути.

Междувременно смесете пудинга на прах със захар и разбъркайте 6 супени лъжици мляко. Оставете млякото да заври в тенджера, разбъркайте, гответе пудинга според инструкциите на опаковката. Прехвърлете пудинга в купа и покрийте с фолио. Измийте вишните и внимателно подсушете върху кухненска кърпа.

Загрейте фурната до 180 градуса (с вентилатор 160 градуса). Намаслете тавата за печене. Замесете тестото върху леко набрашнена работна повърхност. Разточете до размер на лист. Набодете няколко дупки в тестото с вилица, за да предотвратите образуването на мехурчета по време на печене.

Разпределете все още хладкия пудинг равномерно върху тестото с мая. Отгоре разпределете вишните. Печете сладкиша с вишни във фурната за около 35 минути.

Сервирайте обикновеният немски сладкиш с вишни охладен.

Съвет!

Използвайте напълно узрели плодове. Толкова сме свикнали със захарта, че моята рецепта може да не е достатъчно сладка за някой. Ето защо е важно да вземете наистина узрели плодове и ако се съмнявате, да добавите малко подсладител.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: