Начин на приготвяне
Затопляте млякото с масло в тенджера. Поставете брашното със захарта и раздробена мая в купа, разбъркайте всичко заедно. Добавете хладка смес от млякото с масло.
Използвайте куката за тесто на ръчния миксер, за да обработите всичко в гладко тесто за 5 минути. Покрийте и оставете тестото да почине за около 30 минути.
Междувременно смесете пудинга на прах със захар и разбъркайте 6 супени лъжици мляко. Оставете млякото да заври в тенджера, разбъркайте, гответе пудинга според инструкциите на опаковката. Прехвърлете пудинга в купа и покрийте с фолио. Измийте вишните и внимателно подсушете върху кухненска кърпа.
Загрейте фурната до 180 градуса (с вентилатор 160 градуса). Намаслете тавата за печене. Замесете тестото върху леко набрашнена работна повърхност. Разточете до размер на лист. Набодете няколко дупки в тестото с вилица, за да предотвратите образуването на мехурчета по време на печене.
Разпределете все още хладкия пудинг равномерно върху тестото с мая. Отгоре разпределете вишните. Печете сладкиша с вишни във фурната за около 35 минути.
Сервирайте обикновеният немски сладкиш с вишни охладен.
Съвет!
Използвайте напълно узрели плодове. Толкова сме свикнали със захарта, че моята рецепта може да не е достатъчно сладка за някой. Ето защо е важно да вземете наистина узрели плодове и ако се съмнявате, да добавите малко подсладител.