Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на средно големи кубчета. Слагат се в тенджера с вода.
Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубченца. Слагат се да се варят.
Броколито се измива и нарязва на снобчета. Преди картофите и морковите да се отстранят от котлона, броколито се добавя за 3 минути.
В купичка се отделят 200 мл от бульона на зеленчуците. Зеленчуците се изцеждат и се слагат в йенска тенджера.
Добавя се царевицата и сиренето, като се натрошава. Поръсва се със сол. Разбърква се.
В голяма купа се чуква яйцето. Добавя се киселото мляко. Разбива се.
В тиган с ненадраскващо дъно се слага маслото. Добавя се брашното, за да се запържи. Разбърква се непрекъснато и се добавя отделеният бульон от зеленчуци.
Добавя се киселото мляко. Овкусява се с черен пипер, индийско орехче и чесън на прах. Добавя се сол.
Сосът Бешамел по преценка може да се остави и малко по-течен.
Зеленчуците се заливат със соса.
Пече се.
Броколите с картофи и сос Бешамел са готови.