Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешко с броколи и сос Бешамел

Пилешко с броколи и сос Бешамел

Пилешко с броколи и сос Бешамел
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Свежа и здравословна запеканка с пиле и броколи на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г (при мен бутчета и крилца)
  • броколи - 400 г замразени
  • прясно мляко - 500 мл
  • бульон - 1 ч.ч. от свареното пиле
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • галета - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите с гореща вода се слагат на котлона за 5 минути и се отцеждат.

Пилешкото се сварява в подсолена вода, бульонът се прецежда и се отделя 1 ч.ч. за соса.

В тава се нарежда пилешкото, овкусено със сол, черен, червен пипер и се поръсва с галета.

Разпределят се между пилешкото и броколите.

Приготвя се сосът Бешамел. В тиган слагаме масло да се разтопи. Сипва се 2-3 с.л. брашно. С тел се бърка, за да се запържи за кратко.

Бавно сипваме прясното мляко, после и бульона. Овкусяваме със сол и черен пипер, бъркаме, докато се сгъсти. Ако е много гъсто, се разрежда още малко с бульон.

Кашкавалът се настъргва на ренде. Половината се смесва със соса. С лъжица сипваме соса върху пилешкото и броколите. Отгоре поръсваме с останалия кашкавал.

Печем запеканката в загрята фурна 180 градуса 25 минути, докато се зачерви. Поднасяме с чаша червено вино.

Пилешкото с броколи и сос Бешамел е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#268223
Потребител#268223
Бих пробвала същото с карфиол.
21.01.2022 19:11
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Дали няма де е хубаво със замразени зеленчуци?
11.01.2016 21:09
6
1