Ябълков сладкиш с домашна юфка

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
291
2k
1k
449
3
02/10/2020
"Невероятна комбинация, която ще приготвяме все по-често - ябълков сладкиш с юфка - определено е нещо, което много ни хареса"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 350
  • Преглеждания за месеца983
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 3 яйца заедно със захарта. Щом се захарта се стопли почти напълно добавяме и счуканите орехи.

Ябълките почистваме, обелваме и настъргваме на ренде. Заедно с канелата ги добавяме към яйчената смес.

В киселото мляко загасяваме содата, разбъркваме и след 5 минути изсипваме към останалите продукти. Всички тези продукти смесваме до получаване на еднородна смес.

В тавичка намазваме обилно с част от маслото. Над него изсипваме половината от домашната юфка. Ред и е да изсипем и подготвената смес. Над нея слагаме останалата част от юфката.

Най-отгоре нареждаме малки парчета от маслото.

Слагаме сладкиша във фурната. Аз използвах йенски съд и затова не загрях фурната предварително.

Печете на 180 градуса до леко покафеняване на юфката.

Пред това време подготвяме заливката. Разбиваме останалото едно яйце заедно със затоплено прясно мляко и ванилия. Отгоре поръсваме с кафява захар.

След около 10-15 мин. от загряването на фурната заливаме ябълковия сладкиш и връщаме във фурната до готовност.

Ябълковият сладкиш с домашна юфка е готов.

Регулируема разтегателна форма за печене-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Регулируема разтегателна форма за печене
23.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Оформете желаното сладко или солено печиво с разтегателната форма за печене. С възможност за преобразуване от квадратна в правоъгълна форма.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар