Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с домашна юфка

Ябълков сладкиш с домашна юфка

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Ябълков сладкиш с домашна юфка
Снимка: Аника Войт
1 / 4
02/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Невероятна комбинация, която ще приготвяме все по-често - ябълков сладкиш с юфка - определено е нещо, което много ни хареса"

Необходими Продукти

  • домашна юфка - 200 г
  • яйца - 4 бр. (3 за сладкиша, 1 за заливката)
  • ябълки - 3, 4 бр
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • масло - 80 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 3 яйца заедно със захарта. Щом се захарта се стопли почти напълно добавяме и счуканите орехи.

Ябълките почистваме, обелваме и настъргваме на ренде. Заедно с канелата ги добавяме към яйчената смес.

В киселото мляко загасяваме содата, разбъркваме и след 5 минути изсипваме към останалите продукти. Всички тези продукти смесваме до получаване на еднородна смес.

В тавичка намазваме обилно с част от маслото. Над него изсипваме половината от домашната юфка. Ред и е да изсипем и подготвената смес. Над нея слагаме останалата част от юфката.

Най-отгоре нареждаме малки парчета от маслото.

Слагаме сладкиша във фурната. Аз използвах йенски съд и затова не загрях фурната предварително.

Печете на 180 градуса до леко покафеняване на юфката.

Пред това време подготвяме заливката. Разбиваме останалото едно яйце заедно със затоплено прясно мляко и ванилия. Отгоре поръсваме с кафява захар.

След около 10-15 мин. от загряването на фурната заливаме ябълковия сладкиш и връщаме във фурната до готовност.

Ябълковият сладкиш с домашна юфка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329889
Потребител#329889
Уникално вкусно! Но трябва да се изпече в по-голяма тавичка за да бъде сладкиша по- тънък и да се изпече по-бързо
15.12.2023 23:02
1