Начин на приготвяне
Към омекналото краве масло добавете захарта и разбийте с миксер до гладка маса. Добавете яйцето и продължете да разбивате докато се усвои добре от масления крем. Налейте ликьора.
В купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.
Прибавете го към маслената смес и измесете добре. Приберете тестото в хладилник за 1-2 часа.
От охладеното тесто късайте парченца около 12 гр. и направете на еднакви топчета.
Оваляйте ги първо в кристална, после в пудра захар. Наредете топчетата в тава застлана с хартия за печене.
Изпечете напуканите сладки на 180 градуса в статична фурна за около 10-12 мин. Охладете курабийките на решетка.
Да ви е сладко!
Напуканите курабии с ликьор Alchermes са страхотни!