Напукани меденки

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Напукани меденки
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
50
"Напукани меденки за вкусна почерпка на гостите или приятна изненада за семейството"

Необходими Продукти

  • мед - 120 г (3 с.л.)
  • олио - 100 мл
  • кафява захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 320 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кардамон - 1/2 ч.л. смлян
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с двата вида сода.

В купа се поставят яйцето, меда, олиото, захарта и подправките. Разбиват се с миксер.

Към течната смес по-малко се добавя брашното, като се бърка с лъжица. Получава се меко и лепкаво тесто.

Покрива се със стреч фолио и се оставя в хладиник за 1 час.

От тестото се късат топчета с големина на голям орех. Овалват се обилно в пудра захар и меденките се нареждат в тава постелена с хартия за печене.

Напуканите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.

Получават се около 50 бр. много вкусни напукани меденки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: