Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Картофена Супа»Картофена кремсупа с пилешко

Картофена кремсупа с пилешко

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Картофена кремсупа с пилешко
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
02/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1. 5 кг
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • масло - 20 г
  • прясно мляко - 80 мл.
  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и моркова, нарежете ги и ги сложете в тенджера с подсолена вода да се варят.

Пилешкото месо сложете в отделен съд да се вари във вода, малко сол, пипер и по желание мазнина.

Нарежете лука на ситно и го сложете при картофите. Разбъркайте.

След като се е сварило месото, го сложете в кухненския блендер и го пасирайте с малко вода от бульона.

След това добавете и сварените зеленчуци, маслото и млякото. Разбивайте картофената супа няколко минути. След като се получи хубава плътна консистенция, изсипете крем супата в купи и поднесете.

Картофената кремсупа с пилешко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: