Вкусна палачинкова торта

ИнаИнаНовак1
24/09/2013
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 019
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките: 3 Яйца се разбиват със 1 чаша захар и олиото. Добавя се 400 мл мляко и 2 ванилии. 10 супени л. брашно се прибавя по малко, за да не се пропусне момента и да стане гъсто.

Накрая следва бакпулвера, а може и без него. От тази смес се правят около 18- 20 много фини палачинки. Тиганът се намазва със салфетка, напоена с разтопено масло.

За млечния крем: Разбиваме 3 яйца с 1 чаша захар до побеляване, добавяме 6-7 с. л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично до сгъстяване на крема.

Разтваряме желатина със 100 мл вода да набъбне, после на водна баня или в микровълновата за кратко да се разтопи. Прибавяме желатина към леко охладения млечен крем и разбъркваме добре.

За Палачинковата торта: На дъното на форма с отделящо се дъно се застила една палачинка. Намазва се с млечния крем и се подреждат един ред от навитите палачинки със сладко.

Отново се намазва с крем, подрежда се още един пласт палачинки с пълнеж от течен шоколад. Накрая се завършва с крем и се заравнява. Тортата се охлажда няколко часа в хладилник, докато стегне.

Освобождава се от формата и се украсява с крем или шоколад, или с натрошени бисквити в моя случай. Тортата се реже така, че разрезът на палачинките да е ефектен. Украсява се по желание и с много фантазия.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 9
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар