Домашен сладолед с ядки

02/10/2020
"Побързайте, че лъжичка по лъжичка домашният сладолед с ядки ще изчезне от купичката"
Приготвяне12 мин.
Готвене12 мин.
Общо24 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Ядките се смилат на дребно и към тях се налива млякото и сметаната. Бадемите и лешниците не е нужно да бъдат белени.

Сместа се поставя на котлона при умерен огън и в нея се сипва 100 грама от захарта. Вари се 5-6 минути при често разбъркване.

2. Сместа се дърпа от котлона и се оставя да престои под капак 1 час, след което се прецежда.

3. Жълтъците се разбиват с останалата захар (50 г). Към тях се налива млечната смес и се слага на водна баня при непрестанно разбиване за 5-6 минути. Температурата не трябва да надвишава 80 градуса.

4. Налива се в съд, подходящ за замразяване, който се затваря херметически. Машина за сладолед е още по-добър вариант, стига да разполагате с такава.

По желание към сместа за сладоледа се добавят още счукани ядки.

5. Замразява се във фризер за минимум 4 часа, като първите два се разбърква през 30 минути (ако е в обикновен съд, а не машина за сладолед).

Друг вариант е след като веднъж замръзне да се извади на стайна температура за 5-10 минути, после се реже на парченца и смила в блендер. По този начин се разбиват възможни образувани кристали и млечният сладолед става пухкав и нежен.

Да ви е сладко! Домашният сладолед с ядки е готов.

Формички за сладолед на клечка 6 бр.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Формички за сладолед на клечка 6 бр.
4.50 лв.
3.46 лв.
Виж ››

Какво е лятото без сладолед? А сладолед без формички? Разнообразете следобеда у дома, приготвяйки вкусен домашен сладолед в 6-те формички за сладолед. Имат дръжки с различни цветове, които ще приковат вниманието на малки и големи.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар