Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата.
Намачкваме бананите и ги сипваме при яйцата. Добавяме скира, шарлана, кокосовите стърготини, нишестето от тапиока и ваниловата захар.
Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги добавяме в сместа. Разбъркваме.
Изсипваме сместа в 2 тефлонови кръгли тавички и изпичаме 2 блата в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
Оставяме блатовете да се охладят.
Поставяме единия блат на подложка или в чиния, намазваме го с количеството от едната кофичка скир, отгоре разпределяме половината от сладкото от сливи, поставяме втория блат, намазваме с останалия скир и украсяваме отгоре с останалото сладко.
Прибираме тортата в хладилника за една нощ.
Много сочна и лека плодова торта. Гостите ви може и да не разберат, че е диетична.
Леката торта със сладко от сини сливи е готова.