Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Моите пилешки кюфтенца със сос Териаки

Моите пилешки кюфтенца със сос Териаки

Моите пилешки кюфтенца със сос Териаки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"От всички рецепти за кюфтета, тази, включваща и сос Терияки, определено ни е любима"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г /смляно на кайма/
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сос териаки - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, магданоза и чесъна на ситно. Сложете ги в купа, заедно с каймата, яйцето, сос Терияки и поправките.

Омесете каймата добре. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете готовата кайма. Оформете на кюфтенца. Изпържете в тиган с мазнина от двете страни до златисто.

Извадете върху кухненска хартия. Сервирайте в подходяща чиния с кетчуп, майонеза или, каквото предпочитате.

Добър апетит с моите пилешки кюфтенца със сос Териаки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: