Огретен с агнешки чревца и шкембе

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
251
1k
748
290
3
04/10/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца и шкембе се измиват много добре. Слагат в тенджера, заливат се със студена вода. Прибавя се дафиновият лист и се сварява за 1 час на среден огън.

След като се сварят, се изваждат и нарязват на малки парчета. Слагат се в стъклен огнеупорен съд. Прибавят се сушеният лук и моркови, чесън на прах, джоджен, къри и мащерка.

Посолява се и се залива със зехтина. Разбърква се много добре. Прибавя се 400 мл вода.

Огретенът с агнешко се слага във фурната и се задушава 20 мин. на 180 градуса.

Кашкавалът се нарязва на едри парчета и се изсипва в киселото мляко. Прибавят се брашното от лимец и яйцата. Разбърква се много добре.

След като ароматният огретен се задуши, се залива със сместа от кисело мляко, брашно, яйца и кашкавал.

Огретенът с агнешки чревца и шкембе се запича за 20 мин. на 180 градуса.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар