Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Италианска торта с маскарпоне

Италианска торта с маскарпоне

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Италианска торта с маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Италианската торта с маскарпоне е десерт за душата, който се поднася с топло мляко, кафе или просто с усмивка"

Необходими Продукти

  • яйца - 4
  • захар - 200 грама
  • маскарпоне - 250 грама
  • брашно - 150 грама
  • горчиво какао - 50 гр .
  • бакпулвер - (16гр)
  • пудра захар
  • глазура по желание
  • шоколад - 150гр мляко или сметана - 100 - 150 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите меката торта с маскарпоне и шоколад, разбийте яйцата в купа и започнете да разбърквате с електрически миксер.

Добавете захарта и маскарпонето, като продължавате да бъркате с електрическата бъркалка. Добавете горчивото какао, брашното по малко, бакпулвер и разбъркайте, докато тестото стане гладко и без бучки.

Изсипете тестото в форма за торта с диаметър 24 см, намазнена и набрашнена, като дъното е застлано с хартия за печене. Отнесете тортата да се пече във вентилирана фурна на 170°C за около 45 минути или в статична фурна на 180°C за около 45 минути.

След като нашата шоколадова торта е сготвена, оставете я да се охлади напълно, преди да я извадите от формата, и украсете с пудра захар или глазура от шоколад.

За глазурата кипнете млякото и добавете шоколада, дръпнете от котлона и разбъркайте и залейте тортата. Направете толкова глазура, колкото ви харесва, като увеличите количеството на шоколада и млякото.

Можете под глазурата да сложите нарязани парченца банан и да залеете. Може да се намаже с разбита сметана. Може само с пудра захар.

Нека се насладим на нашата италианска торта с маскарпоне за лека закуска, придружена от хубава чаша горещо мляко или капучино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: