Начин на приготвяне
За рецептата за лимоновите бухти трябва предварително да смесим киселото мляко и содата бикарбонат. Разбъркайте и оставете настрани, да се активират съставките.
Разбийте яйцата заедно с захарта. Щом се получи пухкава пяна, спрете и добавете щипка сол и пакетче ванилия. Изсипете при яйцата киселото мляко. Разбъркайте отново.
Измийте старателно лимона и настържете кората му. Добавете я към сместа. Джинджифила също настържете и прибавете. Разбъркайте добре.
Последно е ред на брашното. Пресейте го преди да го добавите към сместа. Започнете да разбърквате, като на финала омесете с ръце меко, нелепнещо тесто.
С помощта на точилка разточете лист с дебелина около 1.5 см, нарежете в желани от вас форми.
Загрейте в тиган олиото. Количеството му трябва почти да покрива подготвените пухкави бухтички. Изпържете ги от двете им страни до златисто кафяво.
Лимоновите бухти с джинджифил са с приятен леко кисело-пикантен вкус. Идеално се допълват, ако ги поръсите с кристална захар.