Начин на приготвяне
В киселото мляко разтворете содата. Разбъркайте и оставете за минута настрани.
Докато содата се активизира, пригответе останалите продукти.
Пресейте брашната в тава и направете малко кладенче.
Вътре добавете яйцата, захарта и солта. Прибавете също настърганата кора от един лимон, както и ванилия за по-силен аромат.
При всички тези съставки изсипете и киселото мляко. Започнете да размесвате меко тесто.
То не трябва да залепва по ръцете. Ако е така, добавете още малко от брашното.
Разточете го на тънък лист.
Тези нестандартни бухти може да нарежете и в нестандартна форма, например в кръгчета.
Загрейте олиото. Хубаво е да е поне няколко пръста над дъното на съда.
Изпържетелимоновите бухти с лимецово брашно до златисто.
Поднесете с мед или поръсени с пудра захар.