Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Чеснова супа»Словашка чеснова супа

Словашка чеснова супа

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Словашка чеснова супа
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чесън - 10 скилидки
  • картофи - 1 кг
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 и 1/2 л
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • лют червен пипер
  • пресен копър
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе зеленчуците за супата.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета и се отделят потопени в студена вода (за да не почерняват)

В подходяща тенджера се загрява маслото и олио. В съда запържете и предварително пресованите на паста скилидки чесън. Запържете за около 2, 3 минути. Добавете брашното и разбъркайте. Внимавайте да не загори. Започнете да наливате на тънка струя зеленчуковия бульон.

Тук е времето да се добавят и парчетата картофи. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Намалете степента на котлона до средна и оставете чесновата супа да се готви около половин час. След което пасирайте до еднородна смес.

По желание добавете лютия червен пипер и поръсете с нарязания на ситно пресен копър.

Традиционно словашката чеснова супа се сервира с хрупкави крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: