Начин на приготвяне
Почистваме и пасираме скилидките чесън.
Лука нарязваме на ситни кубчета. В подходяща тенджера го задушаваме в загрялата мазнина.
Щом омекне, добавяме бульона, лука и оцета. Оставяме да къкри на слаб огън за 20 минути.
Накрая размиваме брашното с малко студена вода и го прибавяме към супата, като разбъркваме непрекъснато.
Непосредствено преди да отстраним супата от котлона добавяме разбитите жълтъци и маслото.
За брускетите - нарязаните филийки намазвам с масло и запичам във фурната, докато се зачервят. Натривам ги с чесън и посолявам.
Сервираме супата топла, поръсена с копър и запечени бадемови ядки. Гарнираме я с чесновите брускети.
Лека, ароматна и приятна супа, приготвяща се много лесно и бързо.