Начин на приготвяне
Тази рецепта за паста с боб (паста е фаджоли) не можете да пропуснете. Това е една от най-комфортните храни и наистина една от най-добрите супи, които ще приготвите! София Лорен я приготвя в своята кухня и, повярвайте, е чудесна италианска класика, подобно на нашата боб чорба!
Откакто София Лорен сподели тази рецепта в своята книга, тя се превърна в любима за мен. И разбира се е фаворит за всички в моето семейство, те много обичат тази супа!
Има различни начини за приготвянето и като единият е вегетариански, а другият е със сурова наденица, която се задушава със зеленчуците и времето на готвене се увеличава с 20 минути.
Ще ви хареса, че се използват съставки, които обикновено се държат под ръка.
Плюс това е супер лесно да се направи, тук няма нищо сложно!
Опитайте и ми кажете как ви харесва.
Ако използвате суров боб, предварително го сгответе. Накиснете и гответе боба за 20 минути в тенджера по налягане.
В голяма тенджера за супа на средно силен огън сотирайте в зехтин люти чушки и лук, чесън, мащерка, моркови и целина до омекване - около 3-4 минути.
Добавете зеленчуковия бульон (пилешки бульон) и доматения сос и разбъркайте. Оставете да заври. Намалете котлона до средна степен и оставете да къкри, като разбърквате от време на време - поне 20 минути.
Добавете боб и продължете да готвите още 10 минути.
Междувременно гответе пастата в отделна тенджера. Не гответе пастата в супата!
Това ще направи вашата супа гъста и кашава - освен ако не искате да е точно такава.
Така че не забравяйте да приготвите тестените изделия отделно, да ги отцедите, изплакнете под студена вода и след това да ги добавите към супата.
Разбъркайте пастата в супата и подправете със сол и черен пипер. Гответе още 5 минути, след което сервирайте топла! Тази италианска супа върви с много сирене пармезан и хрупкав хляб!
Тази супа с боб ще се съхранява в хладилника 5 дни! Ако бульонът се сгъсти твърде много, добавете малко вода или бульон, за да го разредите.
Можете също да замразите тази супа в контейнер, подходящ за фризер - издържа така до 2 месеца! После размразете за една нощ в хладилника вечерта, преди да сервирате. След това загрейте на котлона или в микровълновата!
Да вие вкусно с тази италианска супа с боб и паста Фаджоли.
Коментари