Агнешко на фурна по турски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Агнешко на фурна по турски
Снимка: Аника Войт
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Всяка минута чакане по приготвянето на агнешкото на фурна си струва - тази турска рецепта ни е сред любимите"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • лук - 4 връзки пресен
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 4 бр. среден размер
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно агнешко печено нарежете месото на порции и го измийте добре под течаща вода.

Подсушете го с домакинска хартия или кърпа и го осолете и натрийте с черен пипер от всички страни. Намажете го добре с олио и оставете на страни.

Лука почистете и нарежете на ситно. Поставете го в купа и сложете при него нарязан на ситно магданоз и джоджен (може и сух).

Доматите обелете и нарежете на ситни кубчета. Прибавете и тях в купата. Подправете с сол и черен пипер и разбъркайте сместа.

Вземете тава, която достатъчно голяма. Сложете агнешкото месо, а отстрани допълнете с лука и доматите.

Залейте с една чаша и половина вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната.

За агнешкото на фурна по турски ще са му необходими около 2 часа печене на 180 градуса.

След като мине това време, може да откриете тавата и да запечете за още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: