Печено агнешко по турски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Печено агнешко по турски
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Посрещнете любимите празници с една чудна рецепта за печено агнешко по турска рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • домати - 3 бр.
  • джоджен - 2 стръка пресен
  • черен пипер
  • сух чесън
  • суха майорана
  • червен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе месото, като го нарежете на порции и измиете добре под течаща вода.

Подсушете с домакинска кърпа и го сложете в дълбок съд.

В отделна купа си направете марината за месото - 3-4 с.л. олио, супена лъжци черен пипер, черен пипер, суха майорана на вкус и сол. По желание добавете малко и сух чесън на прах. Разбъркайте добре всички съставки.

С получената паста намажете хубаво месото от всички страни. Покрийте с фолио и оставете време на месото да поеме от ароматните подправки.

Почистете зеления лук и джоджена и ги нарежете на ситно.

Сложете ги на дъното на широка тава. Полейте с една лъжица олио и поръсете с горепосочените подправки на вкус. Подредете отгоре агнешкото месо.

Доматите обелете и нарежете си ситно или пасирайте с блендер. Разбъркайте ги с половин чаша вода. С тази течност залейте месото.

Покрийте тавата а алуминиево фолио и поставете във фурната.

Печете агнешкото на умерена фурна за поне 2 часа. След което открийте тавата и запечете за още 30 минути.

Печеното агнешко по турски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: