Начин на приготвяне
Залейте маята с водата и я оставете да се активира.
Пресейте брашното в купа, поръсете със щипка сол и направете кладенче. В него добавете олиото. Разбъркайте леко и започнете да добавяте на части водата и маята. Постепенно замесете меко тесто.
Разделете го на 9 топчици и ги намажете с олио.
За пълнежа смесете яйцата, изварата и крема сиренето до получаване на гладка смес. Рендосайте кашкавала и го заделете.
Разточете всяка топчица на тънка квадратна кора. Намажете 1/2 от нея със сместа от извара, крема сирене и яйца. Прегънете я, така че да получите триъгълник. Отгоре поръсете обилно от кашкавал и отново прегънете.
Притиснете леко краищата, за да не започне да се разхожда пълнежът по време на печенето.
Прехвърлете в предварително намазнена тава.
Процедурата повторете и с останалите топчици.
Вече подредените кашкавалки намажете с олио и поръсете с малко кашкавал.
Печете любимите кашкавалки в предварително загрята на 250°C фурна за 15-17 мин.