Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня Меландзане

Лазаня Меландзане

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Лазаня Меландзане
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Заради рецептата за Лазаня Меландзане непрекъснато се чука на вратата - съседите от целия блок разбрали, че при нас има вкусотия, която трябва да се опита задължително"

Необходими Продукти

  • патладжани - 600 г, нарязани на 1 см
  • сол - 1 ч.л.
  • пипер - ½ ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • За плънката
  • рикота - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • босилек - 100 г, нарязан пресен
  • лимонова кора - свежа
  • сол - 2 г
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • пармезан - 60 г настърган
  • пасата - 300 мл или пресни пасирани домати
  • моцарела - 226 г, настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази вкусна лазаня меландзане е много диетична и нисковъглехидратна. Чудесна за диетично хранене. Опитайте!

Има два варианта за подготовката на патладжанените филийки. Първият е да ги изпечете на скара или грил тиган. Вторият вариант е да ги изпечете във фурната.

Загрейте фурната до 220°C

Върху лист хартия за печене поставете нарязаните патладжани на един ред. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Печете 13-15 минути или докато патладжанът омекне. Извадете от фурната и оставете настрана.

Междувременно смесете всички съставки за пълнежа в купа. Равномерно разпределете 50 грама доматен сос на дъното на тавичка.

Поставете в единият край на патладжаните 1 с.л. от плънката. Внимателно навийте патладжаните и ги поставете в подготвенaта тавичка .

Изсипете от соса върху патладжаните и поръсете с моцарела.

Гответе вкусната лазаня 25-30 минути, докато сосът заври и сиренето стане златисто.

Извадете от фурната и оставете лазанята с патладжани да се охлади за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: