Начин на приготвяне
Тази вкусна лазаня меландзане е много диетична и нисковъглехидратна. Чудесна за диетично хранене. Опитайте!
Има два варианта за подготовката на патладжанените филийки. Първият е да ги изпечете на скара или грил тиган. Вторият вариант е да ги изпечете във фурната.
Загрейте фурната до 220°C
Върху лист хартия за печене поставете нарязаните патладжани на един ред. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Печете 13-15 минути или докато патладжанът омекне. Извадете от фурната и оставете настрана.
Междувременно смесете всички съставки за пълнежа в купа. Равномерно разпределете 50 грама доматен сос на дъното на тавичка.
Поставете в единият край на патладжаните 1 с.л. от плънката. Внимателно навийте патладжаните и ги поставете в подготвенaта тавичка .
Изсипете от соса върху патладжаните и поръсете с моцарела.
Гответе вкусната лазаня 25-30 минути, докато сосът заври и сиренето стане златисто.
Извадете от фурната и оставете лазанята с патладжани да се охлади за 5 минути.