Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Вегетарианска лазаня Меландзане

Вегетарианска лазаня Меландзане

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Вегетарианска лазаня Меландзане
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
19/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ако не обичате месо, специално за вас предлагаме тази вегетарианска лазаня"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • За доматения сос
  • домати - 500 г
  • захар - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • моцарела - 200 г
  • пармезан - 50 г настърган
  • черен пипер - 3 щипки
  • пресен босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета и ги сложете в леко подсолена вода.

Подсушете ги добре и ги изпържете до златисто.

Извадете ги върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

За доматения сос нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в касерола.

Добавете към тях пасираните домати.

Овкусете соса с черен пипер, захар и сол, а накрая и с босилека.

Сложете от соса на дъното на голяма тава и наредете половината от пържените патладжани.

Наредете отгоре кръгчетата моцарела и поръсете с настърган пармезан.

Продължете да редите зеленчуковата запеканка с останалите продукти до изчерпване на количествата.

Сложете я да се пече на 200 °C до готовност.

Вегетарианската лазаня Меландзане е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: