Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на кръгчета и ги сложете в леко подсолена вода.
Подсушете ги добре и ги изпържете до златисто.
Извадете ги върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
За доматения сос нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в касерола.
Добавете към тях пасираните домати.
Овкусете соса с черен пипер, захар и сол, а накрая и с босилека.
Сложете от соса на дъното на голяма тава и наредете половината от пържените патладжани.
Наредете отгоре кръгчетата моцарела и поръсете с настърган пармезан.
Продължете да редите зеленчуковата запеканка с останалите продукти до изчерпване на количествата.
Сложете я да се пече на 200 °C до готовност.
Вегетарианската лазаня Меландзане е много вкусна.